Dzisiaj mam dla was przepis na pastę do pieczywa o przepięknym zielonym kolorze, uzyskanym co najważniejsze bez żadnych sztucznych barwników, a to za sprawą liści świeżego szpinaku. Przepis ten podany na grzankach lub krakersach idealnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach.
Wskazówki
- Aby łatwiej usunąć łupinę z czosnku, przygnieć ząbek grubszym bokiem ostrza noża.
Pasta z twarogu i szpinaku
ilość porcji: mała miseczka
Składniki:
-
- 250g twarogu półtłustego
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki masła
- 100 g świeżego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania
1. Umyj liście szpinaku.
2. Obierz i umyj czosnek.
3. Do miski włóż wszystkie składniki, a następnie zblenduj. Dopraw solą i pieprzem do smaku
4. Podawaj z ulubionym pieczywem