Dzisiaj mam dla was przepis na prostą pastę z fasoli. Do jej przyrządzenia oprócz przypraw wystarczą wam zaledwie dwa składniki. Czerwona fasola z puszki i do smaku cebula. Pasta z fasoli parę razy przewinęła mi się gdy przeglądałam internet i kilka razy miałam ochotę ją przyrządzić, ale dopiero niedawno w końcu się za to wzięłam. Nie korzystałam z żadnego konkretnego przepisu, po prostu zmiksowałam fasolę z cebulą, dodałam parę przypraw i stwierdziłam, że w takiej postaci smakuje całkiem nieźle i nie kombinowałam już z innymi dodatkami. Pasta ta świetnie smakuje z grzankami. Sprawdzi się również jako smaczny dip do słonych przekąsek lub surowych warzyw na imprezach.
Pasta z czerwonej fasoli
ilość porcji: salaterka
Składniki
- puszka czerwonej fasoli
- 100 g cebuli
- sól
- pieprz
- szczypta cząbru
- szczypta chili
Sposób wykonania
- Cebulę, myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Następnie umieszczamy na sitku i następnie sparzamy gorącą wodą. Po sparzeniu polewamy ją zimną wodą.
- Do miski wrzucamy odsączoną z zalewy fasolę, cebulę i przyprawy. Całość blendujemy.
Smacznego!
Jadłam ciasto z czerwonej fasoli bardzo dobre 🙂
PurpurowyKsiezyc
Tego jeszcze nie jadłam. Muszę wypróbować 🙂